.

16.000 litri de sânge recoltați în campania inițiată de Patriarhia Română

Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată în urmă cu șase ani de Patriarhia Română, a reușit până în acest an mobilizarea a 30.000 donatori , fiind recoltați aproximativ 16.000 litri de sânge.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge de pe 14 iunie, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de mulţumire, încurajare şi binecuvântare donatorilor de sânge, informaează agenția Basilica.

Mulțumire, încurajare și binecuvântare donatorilor de sânge!

„Patriarhia Română mulțumește tuturor donatorilor de sânge, care răspund astfel chemării Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos de a deveni mâinile iubirii Lui milostive, unind rugăciunea cu fapta concretă în sprijinirea celor aflați în suferințe”, a spus Părintele Patriarh Daniel.

Un cuvânt de apreciere și mulțumire a fost adresat voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care au organizat 16 campanii de colectare sânge, cu precădere în centrele de transfuzie  din București şi Ploieşti. Comunitatea voluntarilor de aici au reușit cu ajutorul mai multor sponsori să doneze aparatură medicală pentru centrele de transfuzii din Bucureşti, Ploiești şi Constanţa, în valoare de aproximativ 80.000 euro.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască sănătate celor bolnavi şi multă binecuvântare celor care donează sânge!”, a spus în încheiere Patriarhul Daniel.

Patriarhia Română a reînnoit apelul său către preoți şi credincioșii creștini pentru donare de sânge, existând o nevoie acută în multe unităţi medicale și intervenții chirurgicale care sunt amânate din cauza lipsei de sânge.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate