200 de tineri participă la Tabăra Internațională de la Mănăstirea Oașa

La Tabăra Internațională de la Mănăstirea Oașa care se desfășoară în perioada 18-28 iulie participă 200 de tineri: 150 de tineri români din diaspora și 50 de tineri din țară.

Tabăra este organizată de către Arhiepiscopia Alba Iuliei și Mănăstirea Oașa și se află la a treia ediție.

În program sunt cuprinse participarea zilnică la Sfânta Liturghie, la activitățile gospodărești desfășurate de Mănăstire, la conferințe și dialoguri duhovnicești.

Tinerii români au venit din mai multe țări, după cum urmează: Anglia, Germania, Luxemburg, Austria, Franța, Norvegia, Belgia, Cehia, Italia, Spania, Statele Unite ale Americii, Canada și Republica Moldova.

Vineri, participanții au ascultat cuvântul duhovnicesc al Episcopului Macarie al Europei de Nord care le-a spus că „nicio tinerețe nu poate fi dezorientată câtă vreme se modelează duhovnicește și caută să se desăvârșească întru Hristos”.

A doua zi, după Sfânta Liturghie, tinerii au urcat pe Vârful Fetiţa, unde au participat la un spectacol folcloric susținut de Ansamblul de muzică tradițională „Icoane”.

În 21 iulie, ei au participat la spectacolul de teatru „Profetul” de Kahlil Gibran, pus în scenă de trupa de teatru a Ligii Studenților din Cluj-Napoca, informeazăArhiepiscopia Alba Iuliei.

Luni, 22 iulie, tinerii s-au întâlnit cu părinții de la Mănăstirea Oașa, ieromonahul Silvan Cablea, starețul acestui așezământ monahal, și părintele Mihail Lupescu care le-au vorbit despre „Căutarea: între emigrare și imigrare”.

Marți, 23 iulie, Părintele Radu Prea va vorbi pe tema „De la exil la diasporă. Românii pe drumuri”, iar miercuri va vorbi Arhid. Sorin Adrian Mihalache.

În zilele următoare tinerii se vor întâlni cu Mitropolitul Serafim./www.basilica.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate