.

30 de olari din patru țări se întrec într-un concurs de olărit și gătit tradițional la Sibiu

30 de olari din România, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova se vor întrece – în perioada 17-21 iulie – la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale la muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Aici se desfășoară cea de-a VII-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica utilitară şi decorativă din zona Sibiului. Un juriu alcătuit din specialiști în olărit și gastronomie, va desemna cei mai buni olari şi bucătari.

Evenimentul va începe miercuri, 17 iulie 2019, ora 9.00, în Muzeul în aer liber, Sala Auditorium din Pavilionul Muzeal Multicultural, cu o Conferinţă internaţională deschisă publicului: Ceramica utilitară.

Ateliere experimentale de ardere a ceramicii în tehnica Raku, vor fi organizate pentru public în zilele de joi (18 iulie) şi sâmbătă (20 iulie), începând cu orele 19.00.

În zilele de 18, 20 şi 21 iulie 2019 în Târgul de ţară se vor organiza ateliere interactive de olărit pentru copii şi adulţi susţinute de Centrul Scout Nocrich, Sibiu, Fundaţia ADEPT Transilvania din Saschiz, Mureş şi Teracota Mediaş, judeţul Sibiu.

Demonstraţiile culinare se vor desfăşura la Târgul de ţară din Muzeul în aer libersâmbătă, 20 iulie 2019, începând cu ora 10.00. Olarii-bucătari vor găti, la Sibiu, în vase de lut pe vatră deschisă reţete tradiţionale bulgăreşti, maghiare şi româneşti, precum: Ciorbă săsească de fasole verde, Slambuc, Gulaş cu fasole boabe, Întinsoare bistriţeană, Gulaş cu găluşte, Supă de ceapă, Coaste de porc cu rădăcinoase, iar la Mediaş, în 19 iulie 2019, începând cu ora 13.00: Supă de varză, Gulaş unguresc, Tocană ungurească din spată de porc cu vin roşu, Supă de prins flăcăii, Gulaş cu carne de porc.

Duminică, 21 iulie 2019, publicul poate să deguste Ciorbă tradiţională de fasole boabe, gătită după o reţetă specifică zonei Sibiului./www.stiriletransilvaniei.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate