5.701 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM HUNEDOARA

În primele 7 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 5.701persoane, dintre care 2.556 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință,2.190 au peste 45 de ani, 1.844au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 1.092 au între 25 și 35 de ani, iar575 sunt tineri sub 25 de ani (din care 172 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă,4.117 provin din mediul urban, iar 1.584 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, 2.196, urmate de cele care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii, 1.892. Numărul celor fără studii sau cu studii primare și gimnaziale este de 1.308, cei cu studii postliceale sunt în număr de 77, iar cei cu studii universitare sunt în număr de228.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 230 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele șapte luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de8.613 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, puteți accesa www.ajofmhd.ro .

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.