.

A fost inaugurată Promenada “Regina Maria a României”, în apropierea Turnului Eiffel

Marți, 15 octombrie, la începutul după-amiezii, Majestatea Sa și Principele Radu au luat parte la inaugurarea oficială a «Promenadei Regina Maria a României», situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel.

Autoritățile de Stat franceze au fost reprezentate de dna Catherine Vieu-Charier, vice-primar al Orașului Paris, dl René-François Bernard, vice-primar al Arondismentului 7 al orașului Paris, dl Andre Chassaigne, membru al Adunării Naționale a Franței și de diplomați ai Ministerului de Externe francez. Inițiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Franța și a fost călduros susținută de dl Andre Chassaigne, șeful Grupului de Prietenie Franța-România din Adunarea Națională, și de dna vice-primar al Parisului, Catherine Vieu-Charier.

Autoritățile române au fost reprezentate de ES dl Luca Niculescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, și de consilierul de Stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea ES dlui Președinte al României. La finalul solemnității, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei s-a adresat participanților.

Au luat parte ES dl Adrian Cioroianu, ambasadorul român la UNESCO, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța, membri ai comunității românești din Franța. Au fost prezente personalități ale vieții culturale franceze, printre care dl Frederic Mitterrand și dl Stephane Bern.

A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate