.

Acoperişuri şi maşini distruse în urma vijeliei de la Hunedoara

Bilanţul unei zile de fenomene meteo extreme.

Vijelia care s-a abătut, la mijlocul acestei săptămâni, peste zona municipiului Hunedoara a adus pagube importante, poate cele mai mari din istoria postdecembristă a acestui oraş. Vântul a bătut cu putere, cu peste 68 de km/h în rafale, astfel că zeci de acoperişuri au cedat, au fost luate de pe blocuri şi duse până în spaţiul verde. Resturile s-au prăbuşit peste maşinile parcate în jurul blocurilor.

Conform ultimelor date publicate joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în municipiul de pe Cerna au fost afectate de vânt 32 de acoperişuri, iar 13 autoturisme au fost avariate de resturile de tablă sau de crengile care au căzut peste ele.

Din cauza rafalelor tencuiala de pe unele clădiri s-a desprins, iar ramurile unor copaci s-au rupt.

„Din cauza fenomenelor meteo periculoase la nivelul municipiului Hunedoara s-au înregistrat 35 de situaţii de urgenţă, 32 de acoperişuri au fost afectate şi au fost avariate 13 autoturisme. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă, pompierii au acţionat în Hunedoara chiar şi în 13 locaţii simultan pentru înlăturarea arborilor, resturilor de tencuială şi acoperişurilor căzute ce reprezentau un pericol pentru populaţia din zonele afectate”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Cristian Morar.

La faţa locului au intervenit 50 de pompieri militari cu 11 autospeciale şi două maşini tip container multirisc de la detaşamentele Hunedoara, Deva şi Orăştie.

Judeţul Hunedoara s-a aflat miercuri, până la ora 16,00, sub atenţionare cod galben de fenomene meteo imediate şi intensificări ale vântului la rafală local 55-65 km/h în zonele Deva, Simeria, Veţel, Brănişca. De asemenea, la altitudini mai mari de 1.800 de metri a fost cod portocaliu de vânt puternic, cu viteză la rafală de 120-140 km/h în zona de munte.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate