Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru protejarea mediului

Polițiștii au indisponibilizat, timp de două luni de zile, 442 de tone şi 78.000 de litri de produse de protecţie a plantelor.

Astfel, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.

În urma controalelor efectuate la 1.202 agenţi economici, au fost constatate 208 fapte penale (dintre care 108 infracţiuni la O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 25 de trafic de substanțe toxice și 23 de infracţiuni la Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor).

În acest context, au fost dispuse măsuri de cercetare pentru 155 de persoane care, sub diferite forme, ar fi participat la săvârşirea faptelor. Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 440.000 de kilograme şi 78.000 de litri de produse de protecţie a plantelor.

Pentru alte nereguli cu pericol social redus, au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 281.500 de lei.

Polițiștii de la structurile de arme, explozivi și substanțe periculoase au acţionat împreună cu specialiştii ai altor instituţii cu atribuţii legale şi expertiză în domeniu (unităţi fitosanitare, Garda de Mediu, inspectorate teritoriale de muncă etc.).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + sixteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.