.

Activitatea Goscom: infrastructura, o prioritate

Operatorul regional de apă şi canalizare, Activitatea Goscom Orăştie, şi-a fixat ca principale obiective, în acest an, dotarea cu utilaje pentru îmbunătăţirea calităţii lucrărilor şi serviciilor prestate, precum şi dezvoltarea unor investiţii publice, în beneficiul clienţilor săi.

În ceea ce priveşte dotările, un punct principal pe agenda managementului companiei se referă la accesarea de fonduri europene. Acest lucru este pe deplin posibil, în condiţiile în care Uniunea Europeană are programe speciale care permit achiziţia de utilaje şi echipamente pentru activităţi de producţie şi servicii.

„Ne orientăm spre o axă de finanţare care permite societăţilor comerciale, cum este şi Activitatea Goscom, să poată beneficia de fonduri nerambursabile. Pentru cumpărarea de utilaje noi se pot accesa 70% din banii necesari. Dacă proiectele sunt corect întocmite, atunci se poate conta pe un sprijin financiar din partea UE cuprins între 500.000 şi 5 milioane de euro”, a explicat directorul societăţii, Nicolae Timariu.

Dincolo de acest aspect, Activitatea Goscom continuă proiectele integrate pentru alimentare cu apă şi canalizare. O bună colaborare interinstituţională permite evitarea situaţiilor în care constructorii şi instalatorii se calcă pe picioare. Mai precis, se încearcă o coordonare a reparaţiilor de pe străzi cu cele de la reţelele de apă şi de canalizare.

Chiar dacă ne-am aflat în plină lună de vară, pe lista investiţiilor mari finalizate poate fi înscrisă înlocuirea rețelei de alimentare cu apă potabilă, cu branșările aferente pe tronsonul dintre străzile Decebal și Viilor. Un alt exemplu este pe strada Popa Şapcă, unde a fost înlocuită rețeaua de alimentare cu apă potabilă și au fost realizate branșamentele aferente, iar acum au început lucrările de reparații a carosabilului și a trotuarelor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate