.

Activitatea Poliției Locale Deva, în luna iunie 2019

În luna iunie 2019, polițiștii locali au desfășurat acțiuni pe domeniile în care, conform legii, au atribuții: ordinea și liniștea publică, paza bunurilorș circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială și evidența persoanelor.

Angajații Direcției Poliția Locală Deva s-au implicat în acțiuni de prevenire și informare a elevilor de la școlile din municipiul Deva în ceea ce privește  conduita în mediul școlar și social, cunoașterea și respectarea  legilor, prevenirea infracțiunilor, prevenirea consumului de droguri în mediul școlar și activități de conștientizare a riscurilor consumului de astfel de substanțe de către copii, educație rutieră, combaterea absenteismului școlar, delicvență juvenilă etc.

Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a derulat activități în ceea ce privește încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, circulația/staționarea vehiculelor, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate. Au fost aplicate 245 de sancțiuni (161 avertismente și 84 de amenzi). Valoarea amenzilor date de polițiștii de la circulație a fost de 25.005 lei. Polițiștii de la acest serviciu au dirijat circulația rutieră în zona școlilor din oraș pentru ca elevii să fie în siguranță precum și la diferite evenimente care au avut loc în municipiul Deva.

Serviciul de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor a luat măsuri pentru a combate tulburarea liniștii și ordinii publice, comercializarea produselor pe domeniul public fără a putea justifica proveniența acestora, depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop. Pe domeniile de competență au fost aplicate 209 sancțiuni (107 avertismente și 102 amenzi).  Valoarea totală a amenzilor date de polițiștii de la acest serviciu a fost de 25.705 lei.

Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială a efectuat controale în teren a construcțiilor noi, a verificat autorizații de construire, de reparații carosabil și pietonal, amplasarea panourilor publicitare, lucrări de construcții executate în apartamente, transportul și depozitarea deșeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile râului Mureș, curățenia stradală. De asemenea, polițiștii au efectuat pânde în locurile unde au avut informații că se depozitează ilegal deșeuri. Angajații acestui serviciu au aplicat 53 de sancțiuni (13 avertismente și 40 de amenzi). Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.650 lei.

La Serviciul Monitorizare Video și Trafic, sesizările înregistrate în luna iunie a acestui an au fost pe linie de: ordine și liniște publică, circulație rutieră, disciplină în construcții și protecția mediului. Din cele 238 de sesizări, 48 au fost din partea operatorului din centrul de supraveghere video și trafic și 190 au fost sesizări telefonice. Oamenii legii au verificat în baza națională de date 128 de persoane și autovehicule.

Polițiștii locali au fost prezenți la evenimente sau acțiuni organizate de serviciile din cadrul Primăriei Municipiului Deva și din subordinea Consiliului Local Deva.

Conform raportului de activitate al Direcției Poliția Locală Deva pe luna iunie 2019 au fost aplicate 507 de sancțiuni pe domeniile de competență ale acestei instituții (281 de avertismente și 226 amenzi). Valoarea totală a amenzilor date de polițiștii locali s-a ridicat la suma de 61.360 lei.

Pentru orice problemă care ține de competența Poliției Locale, puteți suna la dispecerat – nr. de tel. 0254.232.777, dar și direct de pe aplicația Deva24.

Polițiștii locali vă stau la dispoziție 24 de ore din 24.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate