.

Activitatea Poliției Locale Deva, în luna mai 2019

În luna mai 2019, polițiștii locali din municipiul Deva au desfășurat acțiuni pe domeniile în care au atribuții conform legii: circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială; evidența persoanelor; ordinea și liniștea publică, paza bunurilor.

De asemenea, Poliția Locală a fost implicată în acțiuni de prevenire și informare a elevilor din municipiul Deva despre:  conduita în mediul școlar și social, cunoașterea și respectarea  legilor, prevenirea consumului de droguri în mediul școlar și activități de conștientizare a riscurilor consumului de astfel de substanțe de către copiieducație rutieră, combaterea absenteismului școlar, delicvență juvenilă, prevenirea infracțiunilor.

Serviciul de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor a luat măsuri pentru a combate tulburarea liniștii și ordinii publice, comercializarea produselor pe domeniul public fără a putea justifica proveniența acestora, depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop. Pe domeniile de competență ale acestui serviciu au fost aplicate 218 sancțiuni (115 avertismente și  103 amenzi).  Valoarea totală a amenzilor date de polițiștii de la acest serviciu a fost de 20.650 lei.

Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a desfășurat activități în ceea ce privește încălcarea normelor legale privind: circulația pe drumurile publice și încălcarea normelor privind parcările rezervate pentru persoanele cu handicap, circulația/staționarea vehiculelor,  Au fost aplicate 283 de sancțiuni (217 avertismente și 66 de amenzi). Valoarea amenzilor date de polițiștii de la circulație a fost de 19.995 lei. Polițiștii acestui serviciu au dirijat circulația în zona școlilor din oraș pentru ca elevii să fie în siguranță.

Angajații Serviciului Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială au efectuat controale în teren a construcțiilor noi, au verificat autorizații de construire, de reparații carosabil și pietonal, amplasarea panourilor publicitare, lucrări de construcții executate în apartamente, transportul și depozitarea deșeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile râului Mureș, curățenia stradală și au efectuat pânde în locurile unde au avut informații că se depozitează ilegal deșeuri. Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială a aplicat 146 de sancțiuni (33 de avertismente și 113 amenzi). Valoarea amenzilor aplicate a fost de 40.900 lei.

La Serviciul Monitorizare Video și Trafic, sesizările înregistrate au fost pe linie de: ordine și liniște publică, circulație rutieră, disciplină în construcții ți protecția mediului. Din cele 328 de sesizări (171 din partea operatorului din centrul de supraveghere video și trafic și 157de sesizări telefonice preluate), patru au fost prin apelul unic de urgență 112. Oamenii legii au verificat în baza națională de date 337 de persoane și autovehicule.

Oamenii legii au fost prezenți și la evenimente sau acțiuni organizate de servicii din cadrul Primăriei Municipiului Deva și din subordinea Consiliului Local Deva.

Conform raportului de activitate al Direcției Poliția Locală Deva pe luna mai 2019, au fost aplicate 647 de sancțiuni pe domeniile de competență ale acestei instituției. Valoarea totală a amenzilor date de polițiștii locali în luna mai a acestui an s-a ridicat la suma de 81.545lei.

Polițiștii locali se află în slujba cetățenilor. Pentru orice problemă care ține de competența Poliției Locale, puteți suna la dispecerat – nr. de tel. 0254.232.777, dar și direct de pe aplicația Deva24.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate