.

Alegerile europene: 26 mai va stabili  noii parlamentari europeni

Cetăţenii judeţului Hunedoara sunt aşteptaţi duminică, 26 mai, să participe la alegerile pentru Parlamentul European. În judeţul nostru sunt organizate 524 de secţii de votare, în toate unităţile administrativ-teritoriale, autorităţile judeţene şi locale fiind pregătite pentru ca procesul de vot să se deruleze în condiţii corecte şi transparente. Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00.

Alegătorii sunt arondați unei secții de votare, în funcție de domiciliu sau reședință. Aveți nevoie de carte de identitate valabilă sau pașaport.

Alegătorii (români sau din alt stat membru) pot vota la orice altă secție de votare decât aceea unde sunt arondați, dacă în ziua votului se află în altă localitate decât cea de reședință. Președintele secției de votare trebuie sa-i înregistreze pe listele suplimentare de alegători.

Pe listele de candidaţi sunt şi hunedoreni, propuşi de partidele din care fac parte, unii dintre ei activând deja în Parlamentul European. În total, în structura PE vor fi aleşi 751 de eurodeputaţi din cele 28 de ţări membre ale UE.

În ceea ce priveşte oferta electorală, fiecare partid politic a desfăşurat campanii de informare şi de susţinere a prezenţei la vot, în condiţiile în care se doreşte reducerea curentului de euroscpetici care a început să-şi facă loc pe continent.

„Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene”, se arată pe site-ul Parlamentului European.

Alegătorii vor alege 32 de membri din România, dacă Marea Britanie rămâne în Uniunea Europeană.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate