.

Ambasadoarul Franței în România, în vizită în judeţul Hunedoara

Vineri, 15 martie 2019, Excelența Sa doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, efectuează o vizită oficială în județul Hunedoara.

Cu această ocazie, Excelența Sa a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, domnul Mircea-Flaviu Bobora, și cu prefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu Kiszely.

La întâlnirea care a avut loc la sediul Instituției Prefectului au mai participat doamna Hélène Roos – Director al Institutului Francez din România/Consilier pentru cooperare și activități culturale, domnul Michel Monsauret, Atașat pe probleme culturale, domnul Dorel Bretean, subprefect al județului Hunedoara, doamna Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara și domnul Florin Ilieș, director al Colegiului Național „Decebal” din Deva.

În cadrul discuțiilor, Excelența Sa doamna Michèle Ramis a subliniat potențialul de dezvoltare a județului și a municipiului Deva, precum și interesul investitorilor francezi pentru a dezvolta proiecte noi în zonă.

La rândul său, președintele CJ Hunedoara a prezentat oportunitățile de afaceri care corespund profilului județului Hunedoara, facilitățile oferite investitorilor, exprimându-și din nou deschiderea pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

De asemenea, au fost abordate subiecte privind dezvoltarea învățământului dual în vederea asigurării forței de muncă în domeniile aflate în plină dezvoltare, dar și a turismului, agriculturii și infrastructurii feroviare și rutiere.

Vizita înaltului diplomat se înscrie în seria evenimentelor organizate cu prilejul „Lunii Francofoniei”, prezența la Deva fiind prilejuită de acordarea distincției LabelFrancÉducation pentru excelența în domeniul învățământului bilingv francofon Colegiului Național „Decebal” din Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate