.

Andreea Răducan: “Mi-e greu să cred că România nu va avea nici un gimnast calificat la JO din 2020”

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, că îi este greu să creadă că România nu va avea niciun gimnast calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Întrebată dacă va fi o dramă pentru România să nu aibă niciun gimnast la JO 2020, Răducan a răspuns: “Nu cred că trebuie să gândim până acolo, important e ca sportivii care sunt în activitate să îşi păstreze optimismul. Testul final va fi la Campionatele Mondiale de la Stuttgart din toamnă, acolo va fi momentul adevărului. Trebuie să fim optimişti. Mie mi-e greu să cred că vom ajunge în situaţia de a nu avea reprezentant la Tokyo”.
Preşedinta susţine că resursele financiare limitate nu permit FRG să angajeze antrenori din străinătate. “Noi nu trebuie să aducem străini, putem foarte uşor să aducem antrenori români care antrenează în străinătate. Pentru că ei la competiţii vin acum cu treninguri pe care e scris numele oricărei alte ţări, nu şi România. Deci am avea oameni foarte bine pregătiţi pe care i-am putea aduce în ţară. Pentru un străin ar fi foarte greu să vină aici şi să pună pe picioare un sistem care s-a stricat de câţiva ani. Lucrurile sunt mult mai ample. În plus, pentru a aduce antrenori din afară e nevoie de resurse financiare, iar noi, de exemplu, nu am avut nicio finanţare în luna ianuarie pentru a ne plăti oamenii. Trebuie să recunoaştem nivelul la care suntem. Pe viitor, dacă vom avea un sprijin financiar aşa cum se cere la sportul de performanţă, atunci ne putem gândi şi la cum vom alcătui colectivele tehnice”, a precizat Andreea Răducan.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate