.

ASCOR Alba Iulia ajută mănăstirea Râmeţ printr-o tabără de lucru

ASCOR Alba Iulia a identificat o metodă inedită de ajutorare a obştii monahale de la  Râmeţ, mănăstire afectată de incendiul din 5 iulie.

Ei au organizat o tabără de lucru în perioada 16-18 iulie și au invitat, prin intermediul Social Media, să participe cât mai mulți tineri.

„Având în vedere pagubele materiale și nevoia maicilor de ajutor, ne-am gândit să organizăm o mini-tabără de lucru de marți până joi pentru a le oferi sprijinul nostru”, au notat pe Facebook cei de la ASCOR Alba Iulia.

„Haideți să ne mobilizăm și să dăm o mână de ajutor!”

Tinerii au urmat exemplul pompierilor de la ISU Alba Iulia care s-au întors după incendiu, în timpul liber, pentru a le ajuta pe maicile de la Râmeţ.

Şi Guvernul României a anunţat că va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din județul Alba.

Aşezământul monahal va beneficia de sprijin financiar şi din partea Arhiepiscopiei Alba Iulia. Imediat după incendiu, Arhiepiscopul Irineu a vizitat mănăstirea şi le-a asigurat pe maicile de la Râmeţ de sprijinul financiar al eparhiei./https://basilica.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate