.

Atletism: Campionatul Mondial de 50 km alergare de la Braşov

Duminică, 1 septembrie 2019, municipiul Brașov găzduiește întrecerile Campionatului Mondial de 50 km alergare și OPEN RACE Brașov 50 km.

Ambele competiții vor avea startul la aceeași oră și se vor desfășura pe un traseu de șosea, complet închis traficului, care trece prin inima orașului Brașov.
Vor participa atleți profesioniști, legitimați la cluburi sportive din peste 40 de ţări din toată lumea, care se vor întrece pentru a cuceri titlul de campion mondial la distanța de 50 km alergare șosea. La acest campionat vor sosi sportivi din 30 de ţări, reprezentând toate continentele. Echipele naţionale participante sunt Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Bosnia-Herțegovina, Canada, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Germania, Irlanda, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie & Irlanda de Nord, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Sierra Leone, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Ucraina, Ungaria și România.
Sportivii se vor întrece într-o singură probă de alergare, de 50 km, iar timpul limită pentru parcurgerea distanței este de 6h30 min, clasamentul fiind întocmit în cadrul a patru categorii: individual masculin și feminin ,echipe masculin și feminin. Menționăm că din echipa feminină a României face parte și tânăra alergătoare Bota Denisa Alexandra Mădălina , legitimată la LPS Cetate Deva, la feminin.
Organizatorii au precizat că la secțiunea OPEN RACE pot participa alergători amatori cu vârsta peste 18 ani, care vor concura la următoarele categorii:18-35 de ani (masculin, feminin) și la categoria 36+ (masculin, feminin).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate