.

ATLETISM: Florentina Marincu- Iuşco la mondialele din Quatar

Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru oricare atlet. Anul acesta, 10 atleți din țara noastră ne vor reprezenta și vor avea șansa de a scrie istorie la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar), întreceri care se vor desfășura în perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Daniela Stanciu (înălțime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime), Bianca Ghelber (ciocan) și deveanca Florentina Iusco (lungime), sunt cei zece sportivi care au obținut calificarea la Campionatele Mondiale de la Doha.
După un sezon de sală încununat cu un loc 8 în finala de lungime de la Campionatele Europene de seniori de la Glasgow, Florentina Marincu legitimată la LPS Cetate Deva a reușit performanțe excelente în întrecerile în aer liber. Totul a început la Râmnicu Vâlcea, unde Florentina a făcut bare­mul de Mondiale cu o săritură de 6,75 m, și a continuat la Internaționalele de atletism ale României. La Cluj, eleva antre­norului Nicolae Alexe a sărit 6,87 m, performanță care i-a adus și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
O lună mai târziu, atleta de la Deva a cucerit medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare, iar pe 1 august și-a trecut în palmares primul titlu de campioană națională la seniori, după un duel palpitant cu Alina Rotaru și încheiat cu o performanță de 6,92 m – a patra a sezonul ca și valoare!
“Am fost fericită pentru că am scăpat o mare presiune și pentru că am reușit să îmi asigur participarea la Campio­natul Mondial. Participarea la această competiție îmi dove­dește că mă aflu printre cei mai buni sportivi din lume”, a declarat Florentina Iusco pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
În ceea ce privește obiectivul său pentru ultima mare competiție din acest an, Campionatele Mondiale de la Doha, Florentina a fost extrem de clară: “Am avut un an și cu bune și cu rele. Sunt fericită pentru cel mai bun rezultat personal din acest sezon din acest an și sper ca 2019 să se încheie cu un rezultat cel puțin la fel de bun. Obiectivul meu este calificarea în finala de la competiția organizată la Doha”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate