.

Atletism: Florentina Marincu-Iuşco, medalie de bronz la Jocurile Mondiale Universitare, în proba de săritură în lungime

Atletismul românesc a înregistrat prima medalie la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli 2019 , medalie care a fost cucerită la mare luptă de către deveanca Florentina Marincu-Iușco.

Sportiva de la LPS Cetate Deva a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime, cu rezultatul de 6,55 m.
Sportiva din Deva a sărit în cadrul finalei chiar mai mult, 6,80m, dar oficialii nu i-au validat încercarea, în ciuda contestației depuse și judecate preț de 20 de minute.
Ea a terminat proba pe locul al treilea și a cucerit medalia de bronz, depășită fiind de Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,84m și de Evelise Tavares Da Veiga (Portugalia) – 6,61m.
În finala competiției de la Napoli au concurat 12 sportive.
Florentina Marincu-Iușco este legitimată la LPS Cetate Deva, acolo unde se pregătește cu prof. Nicolae Alexe. Pentru delegația Ro­mâ­niei, medalia cucerită de Florentina Marincu-Iușco este cea de-a treia medalie la această ediție a Jocurilor Mondiale Universitare de la Napoli 2019, după cele două medalii de bronz cucerite la scrimă de Răzvan Ursachi (sabie) și Mălina Călugărea­nu (floretă).
Foarte important este că Florentina Marincu a obți­nut la începutul acestui se­zon în aer liber baremurile de calificare pentru Campio­natul Mondial de la Doha (Qatar) după ce a sărit 6,75 m la ediția cu numărul 12 a „Memorialului Octavian și Viorica Enescu” de la Râmnicu Vâlcea și apoi pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia), când, la ediția a 64-a a Internaționalelor de Atletism ale României de la Cluj, Florentina a sărit 6,87 m și a devenit prima atletă din țara noastră care va concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.
Prezentă acum la Jocurile Mondiale Universitare, eleva antrenorului Nicolae Alexe și-a continuat forma excelentă ,s-a calificat din prima în finala probei de săritură în lungime și a reușit în final să cucerească o medalie de bronz care este foarte va­loroasă.
Palmaresul internațional de până acum al Florentinei Marincu -Iușco arată astfel: bronz la Campionatele Europene indoor de seniori (lungime – 2015), campioană mondială de cadeți (2013) la lungime și triplusalt, locul 1 (lungime) și 3 (triplusalt) la Campionatele Europene de juniori 1 și acum medalie de bronz la Jocurile Mondiale Universitare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate