.

ATLETISM: Medalii pentru atleţii deveni la naţionale

Sala de atletism Ioan Soter din cadrul Complexului Lia Manoliu din București a fost o gazdă ospitalieră pentru sportivii participanți la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de atletism pentru juniori I și în paralel a Campionatului National Probe Combinate Juniori 1.

Ambele cluburi cu secție de atletism din județul Hunedoara, atât CSS Hunedoara cât și LPS Cetate Deva au avut sportivi calificați la aceste întreceri naționale foarte importante pentru actualul sezon competițional . Competiția s-a derulat vineri și sâmbătă și a adus trei medalii pentru atleții juniorii deveni.
Tânara Georgiana Timu, deși este încă junioară de cate­goria a II-a a participat la întrecerile de la București și s-a luptat de la egal la egal cu mai experimentatele colege de la categoria superioară.Ea a cucerit două medalii , una de argint în proba de triplusalt , cu o săritură care a măsurat 12,24 m, fiind depăsită de Diana Ion(CSM) Onești și o medalie de bronz în finala de la săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat 5.70 m. Eleva profesorului Nicolae Alexe pro­mite un sezon bun pentru 2019, ea fiind, cum se spune în cărți pentru participarea cu echipa României la Jo­curile Europene de la Minsk din luna iunie și posibil la FOTE – ediția de vară de la Baku.
Raul Manuel Dan,legitimat și el la LPS Cetate Deva, a urcat pe podiumul de premiere la naționalele de la București în proba de 3000 m, unde deține titlul național la categoria juniorilor II. Acum el a participat la categoria superioară de concurs(juniori I) ceea ce a constituit o bună experientă pentru el.
Pregătit de prof. Cornelia Juratoni, deveanul a încheiat cursa pe un onorant loc II și a câștigat meritat medalia de argint la ediția din acest an, finalizând proba în 8:55.61 la o secundă în spatele câștigătorului din acest an.
Alte rezultate înregistrate de atleții hunedoreni(majoritatea fiind cu un an mai mici decât solicitările de vârstă ale categortiei I) la aceste Campionate naționale de juniori: triplu salt masculin- Rareș Nicolae Maier(LPS Cetate Deva) loc 7 și la lungime loc 8;60 m fete -Eva Alzner(LPS Cetate Deva)-loc 7;săritura în lungime fete:Emilly Mihuț (LPS Cetate Deva)-loc 8 iar la aruncarea greutății masculin Adrian Bogdan Agrigoroaie (CSS Hunedoara) locul 8.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate