.

Au văzut moartea cu ochii: maşină lovită de fulger

Administratorul public al judeţului Hunedoara a fost în pericol iminent pe drumul spre Parâng.

Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, dar şi alte trei persoane, pot spune că s-au născut a doua oară după ce, miercuri, maşina în care se aflau a fost lovită de un fulger în timp ce se deplasau spre staţiunea Parâng.

Cei patru, între care doi constructori şi doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, se aflau pe drumul spre Parâng, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările la această investiţie. La un moment dat, în ciuda ploii şi a vremii, în general, nefavorabile, oficialii CJ Hunedoara au decis să continue evaluarea începută în teren, astfel că au plecat spre Parâng.

„Eram în maşina constructorului, împreună cu dirigintele de şantier. Ne-am oprit în vreo patru locuri. Ploua încet, mărunt şi fulgera, dar părea că fulgerele sunt departe. La un moment dat, cum mergeam cu maşina încet, am văzut un fulger puternic, cu o lumină puternică şi un nor de praf, în jurul maşinii. Antena maşinii a zburat, nici n-am văzut-o”, a spus Costel Avram.

Şapte găuri în drum

Şocaţi de cele întâmplate, ocupanţii maşinii au avut nevoie de câteva secunde pentru a realiza ceea ce s-a întâmplat. De aceea, pentru că nu mai coborau din maşină, un muncitor care lucra pe un excavator, în zonă, a luat-o la fugă spre ei pentru a le acorda ajutor. Abia atunci, Avram, dirigentele de şantier şi reprezentanţii constructorului au ieşit din maşină şi au văzut ceea ce s-a întâmplat.

„Afară am văzut, în spatele maşinii, vreo şapte găuri în drum. Se vedea puterea fulgerului care a lovit”, a spus administratorul public al judeţului.

Mai în glumă, mai în serios, Costel Avram a concluzionat cu o veche vorbă din Moldova, care spune că oamenii care au trecut prin astfel de situaţii pot spune că au „le-a murit moartea”.

Finalizare în acest an

Dincolo de această întâmplare de care protagoniştii îşi vor aduce aminte toată viaţa, merită remarcat faptul că lucrările la drumul spre Parâng evoluează în ritm rapid.

“Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit pe acest șantier, unde cei de la Strabag lucrează conform graficului pe care l-am stabilit. M-au surprins într-un mod plăcut prin seriozitatea cu care-și respectă angajamentele asumate, drept pentru care îi felicit pentru modul în care abordează această lucrare. Am aflat că, din 15 iulie, constructorul a luat decizia de a lucra 24 de ore din 24 la acest drum, astfel încât promisiunea că anul acesta drumul să fie finalizat în procent de 85-90% cred că va fi îndeplinită, spre mulțumirea noastră dar mai ales a operatorilor de turism din zonă și a turiștilor”, a declarat Costel Avram.

Detalii tehnice

Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate