.

Băiţa: Lucrări de reabilitare termică la şcoala din comună

O forfotă de bun augur i-a întâmpinat, în ultimele săptămâni, pe cei care au trecut prin preajma şcolii generale din comuna Băiţa. S-a lucrat la izolaţia pereţilor clădirii şi la acoperiş, astfel încât începerea anului şcolar, de care ne mai despart puţine zile, să aducă un plus de mai bine pentru copii.

Potrivit primarului Damian Diniş, lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută, ceea ce înseamnă că mai trebuie executate doar unele retuşuri. Sunt însă operaţiuni care nu-i vor deranja pe elevii care vin la cursuri, spune edilul local.

„Ne preocupă condiţiile în care învaţă copiii din comuna noastră. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL2) am reuşit să atragem fonduri guvernamentale pentru reabilitarea acestei şcoli. În proiect au fost prevăzute lucrări la acoperiş, schimbarea şarpantei, realizarea unei mansarde şi izolaţia termică a clădirii pentru eliminarea pierderilor de căldură, la iarnă. De asemenea, am reuşit să facem reparaţii la mai multe clase din ciclurile primar şi gimnazial”, a arătat primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

Proiectul are o valoare de un milion de lei, iar la şcoala din Băiţa învaţă 210 copii

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate