.

Băiţa: Proiecte în lucru pe fonduri nerambursabile

Administraţia locală culege roadele proiectelor depuse pe diferite axe de finanţare.

Administraţia locală din comuna Băiţa a deous mai multe proiecte de investiţii pentru obiective de interes public ce vor fi finanţate din fonduri neramburabile. Astfel, prin accesarea facilităţilor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) au fost atrase sume pentru investiţii în valoare de 6 milioane lei. De asemenea, fondurile europene nrambursabile au adus în comună peste 200.000 de euro, spune primarul Damian Diniş.

„PNDL II va permite extinderea, modernizarea şi dotarea şcolii gimnaziale din satul Băiţa. De asemenea, prin acelaşi program, vom moderniza infrastructura rutieră”, a explicat edilul local.

Un alt proiect depus prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Ţara Zarandului va permite ca în comună să fie construit un sediu nou pentru pompierii militari, dar şi reabilitarea unui teren de sport ce va fi realizat pe bază de gazon sintetic, în localitatea Băiţa. Toate aceste proiecte sunt în lucru.

Mai notăm că prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va fi modernizat căminul cultural din localitatea Băiţa, în timp ce pentru căminul cultural din satul Hărţăgani administraţia locală a depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii, care a şi început lucrările la acest obiectiv de investiţii.

Cât priveşte bugetul local al comunei Băiţa, pentru anul în curs, valoarea acestuia este mai mare cu 600.000 de lei faţă de anul trecut. Bugetul asigură necesarul de sume pentru proiectele şi buna funcţionare a administraţiei locale, a precizat primarul Damian Diniş.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate