Bianca Andreescu, noua campioană de la US Open

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câştigat primul său titlu de Mare Slam din carieră, după ce a învins-o în finala turneului de tenis US Open pe legendara jucătoare americană Serena Williams cu 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute.

Bianca a dat dovadă de o maturitate incredibilă la doar 19 ani, în comparație cu veterana Serena, care nu a reușit să gestioneze momentele cheie ale meciului.

Bianca Andreescu s-a aflat la prima finală de grand slam din carieră. Pentru sportiva canadiană este al treilea trofeu din carieră şi din acest an, după cele obţinute la Indian Wells şi Toronto.

Bianca a jucat de o manieră impresionantă şi a dominat finala în primul set şi apoi în primele şase game-uri din setul doi. Canadianca de origine română a început cu un break pe care l-a consolidat imediat pentru 2-0. S-a dovedit a fi lovitura decisivă încasată de Serena în primul set, fiindcă s-a mers pe serviciu în următoarele şase game-uri, până la 5-3. La acest scor, Andreescu a mai făcut un break: 6-3 în 43 de minute.

Setul doi a început la fel, cu Bianca conducând cu 2-0. Doar că, de această dată, break-ul a venit în al doilea game. De aici, Andreescu a făcut furori pe teren, s-a dus la 5-1, scor la care emoţiile au copleşit-o, motiv pentru care a irosit şi prima minge de meci. Experimentată, Serena a profitat de momentul mai slab al adversarei şi, imediat după break, şi-a făcut şi serviciul la 15: 5-3. Destabilizată din punct de vedere mental, Andreescu a mai încasat o lovitură şi şi-a pierdut iarăşi serviciul, de această dată la zero. Brusc, de la 5-1 pentru Andreescu şi minge de meci, Serena s-a apropiat la 5-4, având şi serviciul. A urmat un game intens, în care s-a mers bară la bară până la 30-30, după care, din nou, Serena şi-a arătat nervii mai tari, egalând scorul, în mod incredibil: 5-5. Brusc, un trofeu ce părea atât de aproape pentru Bianca, la doar un punct distanţă, era acum pierdut în ceaţă. Abia după această serie năucitoare a Serenei, care a luat patru game-uri la rând, Andreescu a dat semne de viaţă. Şi-a făcut serviciul cu greu, la 30, şi a trecut iarăşi în frunte: 6-5. Acest moment a deblocat-o pe Bianca, iar în game-ul următor, pe serviciul Serenei, jucătoarea de origine română s-a dus la 40-15 şi, de această dată, a valorificat a treia minge de meci: 7-5./www.alba24.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.