.

Bilanţ în comuna Pui: opt milioane de euro atraşi prin programe europene

Chiar dacă anul trecut comuna Pui a fost „văduvită” de anumite sume care i s-ar fi cuvenit la bugetul local, autorităţile locale nu s-au dat bătute şi au încercat să continue programele de investiţii publice folosindu-se de bani nerambursabili oferiţi de Uniunea Europeană.

Nu mai puţin de zece proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de opt milioane de euro, s-au aflat în derulare în comuna Pui, graţie unui aparat funcţionăresc care a ştiut să identifice nevoile oamenilor şi să le transpună în proiecte viabile, eligibile pentru finanţări nerambursabile.

Potrivit primarului Victor Ioan Stoica, fondurile europene vor contribui la modernizarea mai multor străzi şi uliţe, dar şi la modernizarea unui drum spre o exploataţie agricolă între satele Pui şi Galaţi.

În comuna Pui se va construi o grădiniţă, situată în imediata vecinătate a sălii de sport din localitate, unitatea fiind prevăzută cu 25 de locuri şi cu facilitatea de a oferi o masă caldă copiilor.

De asemenea, se va extinde reţeaua de apă potabilă în satul Uric şi canalizarea în satele Hobiţa, Uric şi Râu Bărbat. De asemenea, prin fonduri europene se va trece la modernizarea căminului cultural din satele Şerel şi Galaţi.

În plus, fondurile europene vor fi folosite şi pentru achiziţia unui utilaj multifuncţional în comuna Pui, acesta urmând să fie prevăzut cu diverse accesorii.

În ceea ce priveşte infrastructura de drumuri, proiectele depuse de Primăria Pui au fost acceptate la finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Cu bani proveniţi din acest program guvernamental vor fi modernizate drumul comunal CD 64 – DN 66 – sat Fizeşţti, drumul comunal DC 71 Hobiţa- Uric, dar şi mai multe străzi din satul Băieşti.

În proiectele pe anul acesta ale Primăriei din comuna Pui se mai înscrie şi construcţia unui cămin cultural cu o capacitate de 200 de locuri, în satul Ponor, acest proiect fiind supus aprobării Companiei Naţionale de Investiţii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate