.

Campionatele Naționale Școlare și cele Universitare la atletism

Trei competiții atle­tice s-au desfășurat la Pitești la finalul săptămînii trecute, în organizarea Federației Române de Atletism, întrecerile Campionatelor Naționale Școlare și cele Universitare la atletism ca și cele din cadrul  Cupei României la care au participat cei mai buni atleți ai momentului din Romania.

Remarcăm comportarea excelentă a sportivelor de la CSS Hunedoara care au dominat întrecerile din concursul ștafetelor școlare. Echipa alcătuită din Ioana Țibici, Sarah Scurtu,Cezara Bucur și Pe­tri­na Pivniceru a câștigat meda­lia de aur în proba de 4 x 100 m cu timpul de 50 .06 secunde iar în cea de-a doua zi a întrecerilor de la Pitești ele au câștigat medaliile de aur și la ștafeta 4×400 m în 4:12.71.
În întrecerile Campiona­tului Național Școlar au mai urcat pe podiumul de premiere: Eva Alzner(legitimată la LPS Cetate Deva) în proba de săritura în înălțime unde a ocupat locul I cu o săritură care a măsurat 1,54 m și care i-a adus medalia de aur.
Nicolae Rareș Maier a câștigat medalia de aur la triplusalt cu 13,74 m iar la săritura în lungime s-a clasat pe locul III cu 6,36 , ce i-a adus medalia de bronz. Giorgiana Timu s-a clasat pe locul II la triplusalt cu o săritură care a măsurat 11.92 m și pe locul III la lungime fete cu 5,48 m.
Deveanul Raul Dan și-a tre­cut în palmares o altă me­dalie de argint în proba de 2000 m obstacole,
În paralel la întrecerile din Cupa României și cele de tineret, seniori și universitare, Florentina Iusco-LPS Cetate Deva a ocupat locul I la săritura în lungime cu 6.70m în timp ce Maria Claudia Florea (SCM Deva) s-a clasat pe locul II la 800 m și pe locul IV la 1500 m.
Cele două sportive aș­teaptă confirmarea de la FR Atletism pentru a fi prezente la întrecerile campionatelor Mondiale Universitare, cu precizarea că Florentina Marincu este nominalizată în dele­gația pentru Jocurile Europene de la Minsk din luna iunie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate