.

Cardurile europene de sănătate, valabile doi ani de la data emiterii

Vești bune pentru asigurații români care se deplasează în străinătate! Perioada de valabilitate a cardurilor europene de sănătate a fost prelungită la 2 ani de la data emiterii.

 Valabilitatea cardului european a fost dublată, de la un an la 2 ani, potrivit Legii nr.45 din 8 martie 2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Acest document SE ELIBEREAZĂ GRATUIT la cererea persoanei asigurate și poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pot beneficia de card european de sănătate toți cetățenii care au calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate și fac dovada achitării la zi a contribuției. Cardul european conferă dreptul de a beneficia de asistența medicală necesară în cursul unei șederi temporare într-un alt stat membru UE, dar nu acoperă situația în care asiguratul se deplasează în străinătate în scopul de a beneficia de tratament medical pentru afecțiuni preexistente deplasării.

Documentele necesare eliberării CEASS sunt următoarele:

Documentele pot fi depuse la sediul C.A.S. Hunedoara în fiecare zi de luni între orele 08.30 – 18.30 și de marți până vineri între orele 08.30 – 16.30. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0254-219280, tasta 2+2. Totodată, pe site-ul C.A.S. Hunedoara – http://www.cnas.ro/cjashd/ puteți obține toate informațiile necesare cu privire la eliberarea cardului european de sănătate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate