.

Care sunt câştigătorii “Trofeul Micului Cititor”, ediția 2019

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat în ziua de 24 mai 2019 manifestarea cultural-educativă „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaționale a Copilului.

Organizarea acestui eveniment a pornit de la dorința noastră de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, de a le cultiva și menține gustul pentru citit.

Criteriul care a determinat decernarea premiilor a fost fidelitatea acestora față de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte și alte materiale de bibliotecă, numărul de participări la activitățile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu Secția de Împrumut Carte pentru Copii a bibliotecii. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai des biblioteca, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda și trebuie premiat, acești copii fiind câștigătorii „Trofeului Micului Cititor”, ediția 2019.

Prin acordarea acestui premiu am dorit să ne apropiem și mai mult de cei mai tineri prieteni ai noștri, am dorit ca ei să simtă instituția noastră ca pe un spațiu cald, primitor, cu oameni plini de suflet, gata oricând să le recomande o carte, un autor, să le vorbească despre viața cărților.

Pornind de la aceste gânduri, am selectat acei tineri cititori care s-au dovedit a fi cei mai buni prieteni ai cărții, ai cititului. Au fost, astfel, decernate 10 premii care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai Bibliotecii.

Locul I:

Rerat Andre – clasa a V-a, Colegiul Național „Decebal” Deva;

Locul II:

Curechian Călin Mihai – clasa a III-a, Colegiul Național „Decebal” Deva;

 Locul III:

Plutariu Nicole – clasa a VI-a, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara;

 Mențiune:

Plutariu Albert – clasa a III-a, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara;

 Mențiune:

Uilecan Alesia Georgiana – clasa a III-a, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva;

 Mențiune:

Ciobanu Călina Teodora – clasa a IV-a, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva;

 Mențiune:

Blidar Tudor Mihai – clasa a IV-a, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva;

 Mențiune:

Moise Denisa Elena – clasa a IV-a, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva;

 Mențiune:

Valea Cristiana Maria – clasa a IV-a, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva;

 Mențiune:

Horvath Andrei Alexandru – clasa a I-a, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva;

“Evenimentul a fost așteptat cu mare emoție de noi, de copii și de cadrele didactice care i-au îndrumat.

Nu i-am uitat nici pe profesorii care s-au ocupat zi de zi de acești copii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndrumat spre bibliotecă, iar pentru toate acestea, le-am oferit premii constând în diplome și cărți.

Și în acest an, un grup de actori ai Teatrului „I. D. Sîrbu” din Petroșani a venit cu mare plăcere la Deva, să le facă o bucurie copiilor. De această dată, au prins viață binecunoscutele personaje ale poveștii Capra cu trei iezi de Ion Creangă, în regia lui Horațiu Ioan Apan. Copiii au fost fascinați de jocul actorilor, au participat cu sufletul la gură la întreaga desfășurare a acțiunii care, deși cunoscută, a fost urmărită cu atenție și curiozitate. De mare efect au fost statuile vivante alcătuite de actorii care s-au „deghizat” în eroii poveștii lui Creangă: capra, lupul și iezișorii. Jocul actorilor a fost excelent, viu și alert, astfel încât de la prima și până la ultima replică au captat întreaga atenție a copiilor.

A urmat o sesiune de  face-painting. Totodată, anul acesta le-am pregătit o surpriză celor mai mici cititori, și anume o oglindă foto. Astfel ei au putut imortaliza această zi dedicată chiar lor.

„Trofeul Micului Cititor” a devenit una dintre cele mai îndrăgite activități cultural-educative pe care micii noștri prieteni o așteaptă an de an”. a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate