.

“Carmen” deschide Festivalul “Hunedoara Lirică” , la 1 iulie

Festivalul Hunedoara Lirica ,ediția a 3 a ,debutează în 1 iulie 2019 – ora 19 ,cu opera „Carmen„ de Geoges Bizet.

„Carmen„este o operă cu muzica compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Premiera operei a avut loc la „Opéra Comique” din Paris, la 3 martie 1875.
Georges Bizet (23 octombrie -1838 – 3 iunie 1874) și-a dedicat aproape întreaga creație teatrului muzical și muzicii dramatice.
Acțiunea se petrece în sudul Spaniei, la Sevilla, iar opera spune povestea naivului soldat Don José, care cade în mrejele focoasei țigănci Carmen. José își abandonează iubita din copilărie, pe Micaela, și dezertează, dar își pierde iubirea lui Carmen în fața fermecătorului toreador, Escamillo. José o va ucide pe Carmen într-o criză de gelozie.
„Carmen” este o poveste plină de pasiune, seducție și trădare, în care partitura strălucitoare a lui Bizet evocă atmosfera încărcată a Spaniei, în melodii devenite celebre, de la seducătoarea „Habanera” până la Aria Toreadorului. Muzica din această operă este celebră pentru strălucirea melodiei, armonia, atmosfera pe care o creează, orchestrația, precum și pentru abilitatea cu care Bizet a reprezentat muzical emoțiile și suferința personajelor sale dramatice în ansamblu.

Distribuția: Daniela Diakova,Daniel Damiani,Venzeslav Anastassov,Momchil Milanov ,Joana Zheleszcheva,Stojan Stojandgiov,Petia Tzoneva ,Daniela Karaivanova ,Alekxandar Baramov,Dimitar Josifov.
Cu participarea extraordinară a orchestrei ,corului și baletului Operei De Stat Ruse ( Bulgaria )
Dirijor – Sunai Muratov
Regia – Adelaida Jachimova

Preț Bilet 50 lei
Preț Bilet Festival 150 lei

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate