.

Carmen Mihălcescu -preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Biroul permanent al Camerei a decis, marţi, numirea social-democratei Carmen Mihălcescu în funcţia de preşedinte interimar al acestui for legislativ.

Postul a devenit vacant după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a fost condamnat definitiv, luni, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

“În şedinţa Bp a fost stabilit un preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv, potrivit regulamentului, în persoana doamnei Carmen Mihălcescu”, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al forului.

“Comisia juridică urmează să întocmească un proiect de hotărâre de vacantare a locului de deputat şi de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să retrimită Biroului permanent care va fi convocat de îndată pentru a convoca plenul Camerei Deputaţilor”, a adăugat social-democrata.

Partidul Mişcarea Populară consideră că este legitim ca Opoziţia să preia conducerea Camerei Deputaţilor.

“Cred că este legitim ca în acest moment Opoziţia să preia conducerea Camerei Deputaţilor. Vom avea negocieri în cursul acestei zile cu partidele de Opoziţie. Mi-aş dori să avem un singur candidat pe care să îl susţinem toate grupurile parlamentare din Opoziţie. Urmează să avem aceste discuţii în cursul acestei zile şi vom face un anunţ oficial cu privire la poziţia PMP. Dar cred că, după rezultatul acestui vot (alegerile de duminică – n.r.), Opoziţia este îndreptăţită să readucă instituţia Parlamentului la un nivel de minimă credibilitate pentru că ea a fost coborâtă în ultima perioadă”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate