.

Ce gătim în week-end

Tortellini cu carne la cuptor

Ingrediente: un pachet de Tortelini, 300 g ciuperci tăiate, două ouă, 300g de carne (pui, salam cu şuncă, parizer etc.), caşcaval sau brânză, puţin unt.
Mod de preparare

Pastele se fierb, timp de 10-15 minute, cu vegeta sau delicat, după care, peste ele se toarnă un pahar cu apă rece. Cratiţa se acoperă cu un capac şi se mai lasă câteva minute. Între timp, carnea și ciupercile tăiate mărunt se călesc împreună, timp de 10 minute.

Pastele  se strecoară, se amestecă bine cu ciupercile şi carnea, apoi se adaugă ouăle bătute. Într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt sau margarină se toarnă compoziţia obţinută. Deasupra se rade caşcaval sau brânză. Tava se dă la cuptorul încins, timp de 20 de minute.

 

Cremeş alb

Ingrediente: 250-350 g făină, o lingură cu vârf de untură sau 125 g margarină, un ou, trei linguri de zahăr pudră, un praf de copt, 100 grame de lapte.

Ingrediente pentru cremă: o budincă de vanilie, patru linguri de zahăr, 500 g lapte, 100 g unt, arome.

Mod de preparare:

Făina se amestecă bine cu untura, se adaugă apoi oul, zahărul pudră, iar praful de copt se stinge cu 100 g zahăr. Aluatul  se frământă bine, după care se împarte în trei. Se fac trei foi, care se coc pe dosul tăvii.

Crema: Budinca de vanilie se amestecă cu puţin lapte rece, se adaugă zahărul, iar după ce se dizolvă, apoi se toarnă peste laptele în clocot, amestecându-se continuu, să nu se facă cocoloaşe. După ce compoziţia se îngroaşă, se adaugă untul şi  aromele. Crema încă fierbinte, se pune între foi. Deasupra se cerne zahăr pudră.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate