.

Ce gătim în week-end: Reţete de post

Ciorbă de spanac

Ingrediente: un kg. spanac,  2 cepe, 2 morcovi, o rădăcină pătrunjel, un păstârnac, 2 cartofi, un pahar orez, 3 căței usturoi, 3 linguri ulei, o cană borș, două linguri bulion, sare, piper, o legătură leuștean.

Mod de preparare

Spanacul proaspăt se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert în apă cu sare. După  ce se strecoară, se taie mărunt, și se dă din nou la fiert, în apă curată. Între timp, se călește ceapa împreună cu morcovii, pătrunjelul și păstârnacul,  toate date pe răzătoarea mare. La final, se pune orezul,  care se călește împreună cu legumele, iar la final, se toarnă peste spanacul care fierbe. Ingredientele se lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, după care, se adaugă bulionul, uleiul, sarea și piperul. Borșul se fierbe separat și se toarnă în ciorbă, împreună cu usturoiul zdrobit. Se mai dau câteva clocote, se presară leușteanul tocat deasupra și se stinge focul. Ciorba se acoperă cu un capac, pentru ca aromele să se pătrundă, iar după 15-20 de minute, poate fi servită.

https://www.crestinortodox.ro

 

Chifteluțe mănăstirești

Ingrediente:  două căni cu fasole boabe, 2-3 felii de franzelă, o cană cu orez, o ceaşcă cu ulei, două cepe, 5-6 căţei de usturoi, 1 morcov, 1 păstârnac, 2 frunze de dafin, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, 50 g făină, sare, cimbru (după gust).

Mod de preparare

Fasolea se pune la fiert, iar după ce se schimbă prima apă, se adaugă legumele tocate: morcovul, păstârnacul şi ceapă. Se adaugă cele două frunze de dafin şi se sărează după gust. Când fasolea este bine fiartă, se scurge, dar apa în care a fiert se păstrează. Pâinea se înmoaie în apa în care a fiert fasolea și se amestecă bine cu usturoiul pisat, cimbru, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. După omogenizare, compoziția se  dă prin mașina de tocat, apoi din ea se modelează chifteluțe. Chifteluțele se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins.

https://hashaberler.site

 

Prăjitură cu mălai

Ingrediente: 400 ml lapte, 150 ml lapte bătut, 150 gr făină de mălai, 350 gr făină albă, 150 gr zahăr, 10 gr praf de copt.

Mod de preparare

Laptele bătut să amestecă bine cu făina de mălai, apoi se adaugă, treptat, laptele, zahărul, făina albă și praful de copt. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute. După coacere, prăjitura se lasă să se răcească apoi se porționează.

https://www.bucataras.ro/

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate