.

Ce sumă alocă Ministerul Muncii pentru biletele de tratament balnear acordate pensionarilor

Maxim 59.622 de bilete pentru tratament balnear, reprezentate în 19 serii vor fi alocate în anul 2019 pentru pensionari.

Ministerul Muncii a postat în dezbatere publică proiectul de hotărâre în ceea ce privește biletele de tratament pentru pensionari. Suma destinată pentru anul în curs este de 335.113.000 lei. Biletele vor avea durata de 16 zile, iar tratamentul balnear va fi pentru cel mult 12 zile.

Ministerul Muncii a postat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2019, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Din suma de 335.113 mii lei vor fi asigurate maximum 59.622 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, iar diferența de bilete se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziție.

Numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabilește prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Pentru asigurarea unui număr cât mai mare de beneficiari pentru biletele de tratament, Casa Națională de Pensii Publice va stabili un preț maxim/bilet. Se va ține cont, la încheierea contractelor, de gradul de solicitare al stațiunii și de categoria de confort ofertă.

Biletele vor avea durata de 16 zile, iar tratamentul balnear va fi pentru cel mult 12 zile.

Documente necesare:

– cerere tip de acordare a biletului de tratament

– act de identitate (copie), valabil la data depunerii cererii

– document de plată (talon plată pensie în originar sau copie adeverinţă eliberată de casa de pensii)

– bilet de trimite – formular cu regim special, unic, pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de families au medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original)

– programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate