.

Cheia –Dupăpiatră, sărbătoare de suflet a moților

Duminică, 7 iulie ac, într-un cadru natural de excepție, s-a desfășurat ediția din acest an a Sărbătorii de la Cheia, eveniment care readuce în memorie faptele de vitejie ale moților din anii 1848-1849, când, printr-un mare act de eroism, au respins atacurile armatelor maghiare asupra Țării Moților.

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă de reală evocare patriotică, aici fiind prezenți români din toate zonele țării, asociații cultural-patriotice, autorități locale și județene.

Au fost depuse coroane de flori la statuia lui Avram Iancu, s-a oficiat o slujbă religioasă, militarii de la Brad au dat onorul autorităților prezente, iar în final, pe scena special amenajată, au avut loc evocări ale evenimentelor istorice din anii 1848-1849. Punctul de atracție l-a reprezentat programul artistic organizat cu acest prilej, unde mai tinerele talente din zonă, alături de nume de prestigiu, au încântat pe cei prezenți. Nu au lipsit nici micile înțepături între politicieni, cuvinte de ironie la adresa unor politicieni care, în loc să vegheze atent la marile probleme ale României, se umflă în pene pe scenă, la astfel de manifestări.

Remarcăm modul exemplar de organizare a evenimentului de către Primăria Buceș, în pofida unui timp deloc prietenos. Felicitări celor implicați în desfășurarea Sărbătorii de la Cheia și totodată, acelor care au venit special pentru eveniment din toate colțurile țării.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate