Cinci ENERGIZANTE naturale pe care le poţi prepara acasă

Lipsa de energie este o problemă cu care se confruntă omul modern din cauza sedentarismului, a nerespectării orelor de somn și alimentației haotice. Suntem obișnuiți să plusăm porțiile zilnice de cafea, dar acest obicei ne poate dăuna. Iată câteva rețete simple, pe care le poți prepara acasă!

1. Go green
Legumele verzi și frunzele sunt bogate în clorofilă, care oxigenează sângele. Dacă sângele este bine oxige­nat, atunci nivelul de energie și acuitatea minții cresc! Efectul este asemănător cu felul în care ne simțim după o plimbare la munte.
Sugestie: se poate prepara sub formă de smoothie sau cu ajutorul unui aparat de stors fructe.
Ingrediente: 2 castraveți, o tulpină de țelină, ¼ cană de spanac și/sau frunze de kale, o lingură de pătrunjel, suc proaspăt de lime și o linguriță de pudră verde – poate fi
pulbere de orz verde sau de lucernă (aceste produse se găsesc în magazinele natu­riste și nu au un preț ridicat)

2. Sfeclă roșie, morcov și măr
Sfecla este bogată în nitrați. Aceștia contribuie la reducerea cantității de oxigen necesară vaselor de sânge și mușchilor pentru a funcționa. Nitrații sunt convertiți în oxid nitric în corp, în timp ce contribuie la reducerea presiunii sanguine prin lărgirea vase­lor de sânge. Astfel se permite un flux de oxigen mai mare. Morcovii au puţine calorii și conțin betacaroten, care devine în organism vitamina A (efect anti-îmbătrânire). Merele sunt bogate în quercitină, un energizant natu­ral care optimizează consumul de energie din orga­nism.
Sugestie: Se poate pre­para sub formă de smoo­­thie sau de suc proaspăt stors.
Ingrediente: sucul a ju­mă­tate de lămâie, 250g sfeclă roșie, 250g morcovi, mie­re după gust, 2 mere și o portocală.

3. Banana Coco milk shake
Bananele și laptele de cocos conțin cantități importante de potasiu. Potasiul reglează și menține sănătatea celulelor și stimulează producția de energie în mod na­tural.
Sugestie: Amestecă ½ cană lapte de cocos și ½ banană.

4. Ceai verde cu semințe de quia
Epigallocatechinele gallate (EGCG) din ceaiul verde ajută la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile. S-a constatat că la persoanele care au consumat în mod constant ceai verde, a crescut nivelul de energie care ar putea fi consumat pe par­cursul a 24 de ore. Chia este bogată în proteine și acizi omega-3 sănătoși, furnizând energie pe termen lung.
Sugestie: Amestecă 1 cană de ceai verde, 1 lingură de semințe de chia și 1 linguriță de miere.

5. Cătină
Produsele pe bază de că­tină au fost utilizate şi în alimentaţia cosmonauţilor, da­­­to­­rită efectului energizant şi echilibrant, dar şi de mărire a rezistenţei organismului.
Sugestie: ceai sau sirop (produsele pot fi găsite la magazinele naturiste)

Irina TÂLVESCU – Laboratoarele TACOMI 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.