Ciolacu, noul lider interimar al PSD

Devenit lider interimar al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă, Marcel Ciolacu a respins ideea că ar fi preluat partidul prin forță.

„Înainte de toate vreau să vă spun că e pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toţi liderii şi-au spus opinia. Aşa a fost condusă şedinţa de Viorica Dăncilă, să audă părerea la toată lumea. Un CEx matur. Cu toţi ne-am asumat greşelile pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că avem nevoie de o resetare a partidului. De fapt şi de drept nu a picat niciun cap astăzi. Încă o premieră, fostul premier se găseşte în echipa partidului ca preşedinte al doamnelor. După ce am fost propus ca preşedinte interimar, conform cutumei şi a statutului, mi-am ales secretar general (Paul Stănescu – n.r). Primul obiectiv care mi-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale. Alături de Paul Stănescu, au intrat automat toate cele cinci judeţe care au câştigat şi turul II. Au fost desemnaţi şi propuneri de vicepreşedinţi regionali: Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurenţiu Nistor, Doina Fedorovici, Dragoş Benea, Dan Nica, Gabriela Firea şi Gabriel Mutu. În luna februarie, va fi Congres. Este o resetare totală. Partidul nu va mai fi condus de un tătuc. Va fi condus de o echipă. Domnul Gabriel Oprea nu e membru PSD şi nu va fi cât voi fi eu preşedinte interimar al PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară târziu, la finalul şedinţei CEx.

La două zile după înfrângerea suferită în alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD. Ședința, pe alocuri extrem de tensionată, a durat în jur de 6 ore./www.europafm.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.