.

CJ Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

Consiliul Județean Hunedoara va analiza oportunitatea achiziționării de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului SA (SNIMVJ) a obiectivelor de patrimoniu cultural de la fosta Exploatare Minieră Petrila și a terenurilor din perimetrul acestora.

În acest sens, marți a avut loc o întâlnire la care au participat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, consilierul județean Doinița Bălănesc, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva, Liliana Țolaș, șeful serviciului administrare a domeniului public din cadrul CJ Hunedoara, Marius Munteanu, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca și reprezentanții SIMVJ.

„Am fost pe teren la Petrila pentru a discuta posibilitățile de a valorifica împreună aceste clădiri. Cert este că dacă vom prelua în proprietate aceste obiective, există posibilitatea de a face la Mina Petrila o secție a MCDR Deva care poate amenaja aici un Muzeu al Mineritului, așa cum există și posibilitatea ca unele clădiri să fie date în administrare Primăriei Petrila. În ceea ce privește suprafața de circa 16 hectare de teren cred că poate fi pusă la dispoziția investitorilor, pentru că el beneficiază de acces la tot ce înseamnă utilități”, a declarat Costel Avram.

Joi, 11 iulie 2019, la ora 12, la sediul CJ Hunedoara, va avea loc o nouă întâlnire în cadrul căreia vor fi analizate propunerile identificate în urma discuțiilor de marţi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate