.

CNAIR A REZILIAT CONTRACTUL LOTULUI 3 AL AUTOSTRĂZII A1 LUGOJ-DEVA!

La 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc și executanții lui din CNAIR au persistat în șantajarea constructorului și obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanției tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii.

Imaginați-vă rezilierea unui contract al unei case unde mai trebuie pus un bec. Pentru profesioniștii din domeniul infrastructurii de transport așa ceva este de neimaginat. Probabil vorbim de o premieră la nivel mondial.

Nodul Holdea (parte a altui contract cu același antreprenor) NU este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite NU a fost inclus și nici plătit în cel reziliat astăzi.

În concluzie, INAUGURAREA CELOR 21 DE KM DEVINE INCERTĂ. Singurul lucru sigur este că statul român VA PIERDE DEFINITIV GARANȚIA DE 4 ANI și că VOM AVEA MULȚI ANI DE PROCESE în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului”, scriu cei de la Pro Infrastructura.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a amenințat pe spaniolii de la Comsa că le reziliază contractul dacă nu remediază problemele identificate de CNAIR pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva și nu acceptă o creștere a perioadei de garanție de la 4 la 10 ani, încă de mai bine de două săptămâni. Potrivit acestuia, constructorul a cerut recepția lucrărilor, deși știa că nu are toate lucrările terminate.

Luni, între cele două părți a avut loc o nouă rundă de negocieri, care se pare că au eșuat.

„Sunt două scenarii: fie semnăm un act adiţional pentru prelungirea garanţiei, fie, dacă nu, din ce am fost informat, se va rezilia contractul, vom prelua lotul de autostradă, vom finaliza noi ce aveau de finalizat, vorbesc de elementele de siguranţă: gardul perimetral, decolmatări, lucruri oricum minore de făcut, dar care, practic, asigurau viabilitatea autostrăzii. Îl vom prelua şi îl vom deschide traficului aşa cum ne-am asumat”, a declarat Cuc, citat de Agerpres./fB Asociatia Pro Infrastructură

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate