.

Colaborare între studenții de la Medicină și Politehnică

Sesiune de comunicări în chirurgia robotică.

Studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, reuniți în cadrul Societății Studențești de Chirurgie din România, și de la Universitatea Politehnica Timișoara, de la specializările Inginerie Medicală și Robotică, și-au dat mâna pentru organizarea unui eveniment în comun: o sesiune de comunicări științifice cu tema „Introducere în chirurgia robotică”.

Scopul principal al manifestării îl reprezintă informarea studenților cu privire la noile tehnologii care apar în medicină, cu accent pe chirurgia robotică, astfel încât tinerii să înțeleagă importanța acesteia în viitor și să dobândească o bază de cunoștințe despre aceasta.

În acest scop, Societatea Studențească de Chirurgie din România l-a invitat pe prof.univ.dr. Ciprian Duță, specializat în chirurgie generală, care face intervenții chirurgicale robotice la Spitalul Clinic Județean și la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, să le prezinte studenților interesați din UMFT și UPT această nouă ramură a medicinei.

Prin chirurgia robotică, care se practică și în câteva spitale din România, se pot face astăzi operații cu mult mai multă finețe, precizie și control, cu o serie de avantaje pentru pacienți: recuperare mai rapidă, incizii foarte mici și, implicit, cicatrici mai mici, mai puțin sânge pierdut în timpul operației, mai puțină durere etc.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, de la ora 18:00, în Auditoriumul Centrului de Conferințeal Universității Politehnica Timișoara, și reprezintă o primă colaborare între studenții de la UMFT și UPT, urmând ca, pe viitor, să fie inițiate și alte proiecte, pe teme comune de interes.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate