.

Contractele CAS Hunedoara cu furnizorii pe programele naționale de sănătate se prelungesc

Termenul de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018 se prelungește până la data de 30 iunie 2019.

 În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 219 din 19 martie 2019 a fost publicată Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.155/2017 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018. Potrivit actului normativ, termenul de aplicare a Hotărârii mai sus menționate se prelungește până la data de 30 iunie 2019.

În acest context, se va asigura continuitatea activităților prevăzute în cadrul programelor naționale de sănătate derulate în prezent, preîntâmpinându-se apariția unor disfuncționalități în asigurarea accesului bolnavilor la serviciile medicale preventive și curative.

În prezent, Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara are încheiate contracte cu nouă unități sanitare care derulează programe naționale de sănătate. Totodată, programele naționale de sănătate derulate prin CAS Hunedoara sunt următoarele:

  • Programul național de oncologie;
  • Programul național de diabet zaharat;
  • Programul național de tratament al hemofiliei și talasemiei;
  • Programul național de ortopedie;
  • Programul național de boli endocrine;
  • Programul național de tratament pentru boli rare;
  • Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică.

Mai multe informații despre derularea programelor naționale de sănătate puteți obține accesând pagina web a CAS Hunedoara: http://www.cnas.ro/cjashd/page/furnizori-pns-locali.html, precum și la numărul de telefon: 0254.219.280, tasta 5+4.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate