.

Controale vizând gestionarea şi comercializarea lemnului la Densuş şi Răchitova

Polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara însoțiți de un lucrător din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat o acțiune privind modul de punere în valoare, exploatare, gestionare și comercializare a materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice de pe raza comunelor Densuș și Răchitova, judeţul Hunedoara, ocazie cu care au fost constatate următoarele:

În perioada 03.07.2019 – 10.07.2019, a fost efectuat un control privind modul punere în valoare și exploatare a materialului lemnos de către personalul silvic ce a fost identificat că, nu a ținut la zi evidența materialelor lemnoase conform registrelor de intrări-ieșiri materiale lemnoase aferente celor două depozite autorizate din comuna Densuș și comuna Răchitova.

În cauză, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei, conform Legii nr. 171/2010.

Cu ocazia verificărilor efectuate în fondul forestier naţional administrate de acest ocol silvic, pe suprafața unui număr de 7 partizi de masa lemnoasă pe picior, contractate cu prestări servicii silvice de exploatare, au fost identificate un număr de 20 cioate nemarcate, în stare verde, de diferite specii și dimensiuni, pentru care a fost calculate un volum de 17,151 mc cu o valoare a prejudiciului de 5680,284 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori prevăzute și pedepsite de art. 107 din Legea 46/2008 și furt de arbori prevăzute și pedepsite de art. 109 din Legea nr. 46/2008.

De asemenea, pe suprafața unei partizi au mai fost identificate un număr de 97 cioate, marcate, de diferite specii și dimensiuni, provenite de la arbori exploatați dintr-o partidă pentru care nu a fost emisă autorizație de exploatare, urmând ca măsurile să fie luate ulterior de către Garda Forestieră Timișoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate