.

Crişcior: Asfaltările se vor încheia în scurt timp

Mai multe proiecte de investiţii sunt în derulare în comuna Crişcior, cel mai important fiind în valoare de un milion de euro.

Infrastructura reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale din comuna Crişcior. Proiectele cu finanţare nerambursabilă – fie europeană, fie guvernamentală- reprezintă cea mai bună cale de urmat în condiţiile în care bugetele locale sunt sufocate de sarcini pentru care nu au primit finanţarea necesară de la centru. Prin urmare, administraţia locală s-a orientat spre alte finanţări atrase din resurse externe.

Un milion de euro

Poate cel mai important proiect de infrastructură din acest an în comuna Crişcior este cel care are ca obiect asfaltarea mai multor străzi din satele Crişcior şi Zdrapţi. A fost o lucrare necesară pentru care Primăria Crişcior a reuşit să atragă o finanţare de un milion de euro prin AFIR.

„Lucrările sunt complexe, proiectul derulându-se în forţă în ultimele trei luni de zile. În afară de turnarea asfaltului, s-a lucrat la ridicarea unor ziduri de sprijin, montarea unor parapeţi din beton şi la construirea unui pod peste râul Bucureşci. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 95%, astfel că putem estima că ele vor fi gata în această lună”, a declarat primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.

Grădiniţa

Un alt proiect de pe agenda autorităţilor locale se referă la construirea clădirii în care va funcţiona grădiniţa cu program prelungit. Lucrarea se află într-un stadiu de finalizare de 80%.  Pentru ca muncitorii să-şi poată desfăşura activitatea şi pe timpul iernii, în perioada următoare vor fi montate uşile şi ferestrele, astfel că vor fi create condiţiile pentru lucrările de interior. Dacă totul va decurg conform planului, atunci noua grădiniţă va fi gata în luna martie 2020.

Mai mult, pe lista de priorităţi a administraţiei publice locale mai sunt înscrise două mari proiecte. Primul se referă la modernizarea dispensarului din comună, o investiţie evaluată la circa 3 milioane de lei. Cel de-al doilea vizează reabilitarea şi extinderea clădirea primăriei, costurile acestuia fiind apreciate la peste 800.000 de lei. Ambele proiecte vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate