.

Crişcior: Fonduri nerambursabile pentru grădiniţă şi drumuri

Fondurile AFIR, o soluţie pentru programele de investiţii locale.

O nouă grădiniţă cu program prelungit este construită în Gurabarza cu ajutorul unor fonduri accesate de Primăria Crişcior în baza unui proiect depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). De asemenea, în lucru se află modernizarea unor drumuri comunale, valoarea investiţiei ridicându-se la un milion de euro, lucrarea fiind una complexă care necesită inclusiv ziduri de sprijin.

Potrivit primarului comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, programele de finanţare nerambursabile au permis administraţiei locale să deruleze şi alte proiecte pentru care bugetul local nu ar fi găsit resursele necesare în vederea implementării. Astfel, PNDL II a făcut posibilă extinderea şi modernizarea iluminatului public.

„Fondurile atrase pentru acest proiect au permis înlocuirea sistemului de iluminat prin montarea de lămpi noi, mult mai economice din punct de vedere al consumului. Lucrarea a fost deja recepţionată, iar acum se aşteaptă decontările pe sumele investite. Încercăm să deblocăm aceste sume cât mai repede”, a spus primarul Ovidiu Furdui.

Edilul local a mai arătat că prin fonduri guvernamentale s-a reuşit atragerea sumelor necesare pentru lucrări la străzile Cucului şi Colnici, precum şi la drumurile Zdrapţi-Podeu şi Zdrapţi-La Moară.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate