.

Crişcior: Infrastructura, o prioritate pentru administraţia locală

Mai multe proiecte importante se află în derulare în comuna Crişcior, cu finanţare atrasă de administraţia publică.

Un amplu proiect de asfaltare a început în comuna Crişcior, valoarea lucrărilor ridicându-se la un milion de euro. Banii au fost obţinuţi de administraţia locală graţie unui proiect depus prin Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit primarului Ovidiu Furdui, se execută lucrări de asfaltare pe mai multe străzi din satele Crişcior şi Zdrapţi. Deoarece aceste drumuri sunt amplasate în vecinătatea unor cursuri de apă, proiectul prevede ridicarea unor ziduri de sprijin şi parapeți din beton.

„Este o lucrare amplă, ce însumează patru kilometri de drumuri. Sper să finalizăm acest proiect în cel mult trei luni de zile. În prezent, sunt la un stadiu de 80%, în care au fost executate lucrările necesare la infrastructură. De acum vor urma lucrările de asfaltare”, a explicat primarul Ovidiu Furdui.

În paralel au fost începute lucrările de modernizate a infrastructurii rutiere printr-un alt proiect, în valoare de 500.000 de euro, finanţat prin PNDL. Acesta prevede asfaltarea mai multor străzi din Crișcior și satul Zdrapți. La finalizarea lucrărilor începute, aproape 95 % din străzile comunei vor fi asfaltate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate