.

Crosul “Aleargă Noaptea în Cetate”, un real succes

La prima editie a crosului Alearga Noaptea în Cetate, peste 100 de alergatori din judetul Hunedoara și din țara s-au aliniat la linia de start.

Competitia din acest an a fost organizata de Asociația Club Sportiv Sport si Anduranta Deva, in parteneriat cu Primaria Municipiului Deva, S.P.I.G.M. , Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara si Deva 750. Parteneri:   Buff, Auchan, Aqualand, Restaurant Perla, Vitamine Well, Asociatia Alert in Deva si BIG FM.

Participanții au concurat, pe categorii si grupe de varsta, la probele de 2,75 km (traseu scurt) si 5 km (traseu lung). Copiii, impartiti pe categorii de varste ce au pornit de la 10 ani, au avut de parcurs distanta de 2,75 km insotiti de cate o persoana adulta.

Traseul a fost unul de dificultate medie care presupune parcurgerea unor poteci prin padurea din jurul Cetatii a unor alei pavate cu pietre cu forme neregulate, si urcarea treptelor in interiorul Cetatii.

Traseul scurt a avut lungimea  de 2.75 kilometri si consta in parcurgerea unei ture în exteriorul Cetatii si o tura în interiorul Cetatii prin urcarea treptelor.

Traseul lung a avut lungimea de 5 kilometri și consta în parcurgerea traseului scurt și a trei ture în interiorul Cetatii, astfel ca la final competitorii vor insuma urcarea a aproximativ 900 de trepte.

Cronometrarea participantilor a fost realizata electronic astfel ca, la finish-ul competitiei, fiecare participant a putut afla timpul pe care l-a obtinut. Cel mai bun rezultat în proba lunga a fost de 27min 45 sec, campionul editiei I fiind Alexandru Balan din Deva (nou membru al Asociatiei Club Sportiv Sport si Anduranta). Listele complete de castigatori pe fiecare categorie, participanti și timpii înregistrați sunt disponibile pe http://888runup.ro/rezultate/. Toti participantii au fost recompensati pentru efortul lor cu medalii personalizate, iar castigatorii fiecarei categorii au primit trofee, oferite de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara.

Premierea concurentilor a fost facuta de catre Primarul Municipului Deva, Florin Nicolae Oancea, care a participat la competie pe traseul scurt 2,75 km si Irinel Faur – director la S.P.I.G.M. Deva.

Asociatia Club Sportiv Sport si Anduranta Deva, multumeste tuturor partenerilor, voluntarilor, participantilor si sustinatorilor care au facut ca noaptea de 18 mai 2019 sa ramana in memoria tuturor, ca fiind o altfel de promovare a Cetatii, principalul obiectiv turistic al municipiului Deva.

Fotografii si filmari pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ultransilvania/.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate