Cum alegem cadoul potrivit?

Cu fiecare zi ce trece, sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape. Și pentru că dorim să fie cât mai frumoase, ne gândim încă de pe acum ce surprize să le oferim celor dragi. Chiar dacă alegerea este dificilă, vă dăm câteva sugestii, în speranța că vor fi de ajutor.

Atunci când alegem cadoul

Ar fi de dorit să cunoaștem preferințele celor apropiați, să ne informăm din timp, să știm cu precizie ceea ce-și doresc să primească. Asta pentru că, odată cu trecerea timpului, preferințele se mai schimbă. Și totuși, cu puțină atenție și inspirație, vom putea găsi acel obiect care să fie plăcut și util. Iată câteva sugestii:

 • Dacă suntem apropiați persoanei căreia îi pregătim surpriza și o cunoaște, bine, îi putem oferi un pachet de tratament SPA, un anumit curs, un bilet la un spectacol, o excursie etc. Dacă aceasta apreciază unele obiecte anume, ne vom orienta în funcție de acest lucru.
 • Cadourile din categoria IT plus accesoriilesunt apreciate de persoanele pasionate de tehnologie, dar nu numai. În această situație, este binevenit un smartphone, o tabletă sau un smartwatch. un cadou de Crăciun care va fi cu siguranță apreciat.

Obiecte vestimentare

 • Sunt binevenite mai ales în perioada de iarnă, când putem alege mănuși din piele, fulare asortate la palton sau căciulițe sport. Putem opta și pentru o vestă la modă, din material moale sau pufos. Dar, astfel de cadouri se fac doar rudelor sau prietenilor apropiați. Niciodată nu se vor face un astfel de cadouri colegilor de serviciu sau șefilor. Atunci când alegem obiecte vestimentare, vom lăsa bonul, dar fără prețul obiectului.
 • Dacă ne adresăm unei persoane căreia îi plac sporturile de iarnă, atunci ochelarii de sky pot fi și ei o alegere inspirată.
 • Și cum ne aflăm în perioada vacanțelor de sărbători, un troler sau alte accesorii vor fi o surpriză plăcută.
 • De asemenea, un ceas nu se va demoda niciodată și este cadoul perfect, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
 • Bijuteriile sunt mereu apreciate de femei, dar trebuie alese cu grijă, în funcție de personalitatea fiecăreia.
 • Accesoriile sunt și ele bine primite. Pot fi alese agrafe, podoabe pentru păr sau multe alte lucruri la modă. Cade la fel de bine un portmoneu, o geantă din piele naturală sau ecologică.
 • Atunci când oferim cărți, ne interesăm care sunt preferințele literare ale persoanei.
 • Dacă este vorba de un copil, jucăriile sunt întotdeauna potrivite. Dar și în astfel de situații vom ține cont de vârstă și de utilitatea lor.
 • Adolescentul, în schimb, este greu de mulțumit. Dar prin discuții deschise, putem afla ce-și dorește. Dacă-i știm preferințele legate de carieră, îl putem surprinde cu anumite cărți legate de domeniul respectiv. Dar, în nici un caz nu-l vom întreba ce-și dorește de Crăciun.
 • Pentru tinerii proaspăt căsătoriți vom alege tot felul de lucruri utile pentru căminul lor. Un aparat electrocasnic sau un aparat pentru pop corn, prinde bine.

Obiectele personalizate

Fac parte din categoria cadourilor care au rolul de a transmite un mesaj, emoții, trezesc zâmbete, amintiri și le vom face doar persoanelor apropiate. Sunt o dovadă că ne-am gândit, în mod special la acestea, iar cadoul n-a fost întâmplător. Ele sunt potrivite chiar și pentru colegii de lucru, sau pentru  atunci când vrem să facem cadouri inedite unor prieteni.

În astfel de situații putem alege: animăluțe de pluș, perne, agende și calendare, accesorii de birou, umbrele sau pelerine, prosoape, căni, tricouri etc.

Coșurile cadou

Sunt moderne și pot surprinde în orice ocazie. Acestea conțin, în general, prăjituri sau alte produse adecvate evenimentului.

Accesoriile

Sunt și ele binevenite. Pot fi alese agrafe, podoabe pentru păr sau multe alte lucruri la modă. Cade la fel de bine un portmoneu, o geantă din piele naturală sau ecologică.

 Nu se oferă:

 • Medicamente, bani sau produse alimentare, chiar dacă știm că cel care le primește are nevoie de ele. Fac excepție delicatesele și coșurile cu produse specifice de sărbători.
 • Animale de companie pentru că acestea cer multă responsabilitate.
 • Șefilor nu le vom face cadouri decât dacă ne sunt prieteni apropiați.
 • Produsele cosmetice nu sunt întotdeauna indicate pentru că, este posibil ca destinatarul să folosească doar anumite produse și nu-l putem obliga să le schimbe. Aceeași situație este și în cazul produselor decorative.

http://savoirvivre.ro, http://www.cancan.ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.