.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni?

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 iunie) o încălzire accentuată a vremii şi, implicit, valori termice maxime de 32 – 34 de grade, în unele regiuni, însă fenomenul de instabilitate atmosferică va continua să se manifeste aproape zilnic, în anumite perioade orare, relevă estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate luni.

În Banat, vremea va fi în încălzire până spre sfârşitul săptămânii, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la 30 la 34 de grade, iar cea a minimelor de la 16 la 18 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine relativ constante până la finalul intervalului, iar media maximelor va fi între 28 şi 30 de grade, în timp ce minimele vor oscila între 14 şi 17 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi pe arii mai extinse în a doua săptămână.

În Crişana, vremea se va încălzi treptat. Valorile termice vor fi în creştere de la o medie a maximelor de 30 de grade în primele zile, până la 34 de grade în data de 15 iunie, apoi, după o scădere bruscă dar nu accentuată, se vor menţine la medii de 28 de grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 16 grade în primele zile, după care vor creşte uşor spre 18 grade la finalul primei săptămâni şi, ulterior, se vor menţine în medie la valori de 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi pe arii mai extinse în a doua săptămână.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată în prima săptămână, astfel că, la începutul acesteia, media maximelor termice va fi de 28 de grade, iar la final va atinge 32 de grade. În primele zile din săptămâna a doua, temperaturile maxime vor marca o scădere, apoi se vor menţine constante, în medie la valori de 27 de grade. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 13 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 15 – 18 iunie. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare la jumătatea primei săptămâni şi, din nou, în săptămâna a doua.

În Maramureş, vremea se va încălzi treptat de la mijlocul primei săptămâni până la finalul acesteia. Astfel, media maximelor termice va creşte de la 30 de grade spre valori de 32 de grade, însă în cea de-a doua săptămână va marca o scădere spre medii de 28 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 14 şi 17 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 14 – 18 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după-amiaza, mai ales în a doua săptămână de prognoză.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, se va încălzi treptat, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 28 şi 32 de grade. În intervalul 16 – 19 iunie se va răci, mediile maximelor ajungând la valori de 28 de grade şi se vor menţine la acest nivel până la finalul intervalului. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variaţii semnificative în prima jumătate a intervalului şi se vor situa în jurul a 17 grade, după care vor scădea uşor spre 15 – 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ in intervalul 17 – 20 iunie.

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 12 – 17 iunie, când valorile maxime se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade. În restul intervalului, regimul termic diurn va depăşi doar uşor normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade. Mediile minimelor termice vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 13 – 19 iunie. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

În Muntenia, până pe data de 16 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere, de la medii de 28 de grade până la 32 de grade. Ulterior, acestea vor marca o scădere uşoară la valori de 30 de grade, fără să mai aibă apoi variaţii semnificative. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii în intervalul 10 – 19 iunie când se vor situa, în medie, între 17 şi 18 grade, după care vor coborî la medii de 16 grade. Averse sunt prognozate aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în intervalele 10 – 12 iunie şi 17 – 23 iunie.

În Oltenia, până în data de 15 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere semnificativă, de la medii de 28 de grade la 32 – 33 de grade, astfel că vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. În intervalul 16 – 18 iunie valorile termice vor scădea uşor spre medii de 30 de grade şi se vor menţine în jurul acestei medii. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii, iar media acestora, pe tot parcursul intervalului, va oscila între 16 şi 18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte, în prima săptămână, vremea se va încălzi, astfel că, în weekend, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 11 şi 13 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea foarte uşor, cu medii de 1 – 2 grade faţă de intervalul anterior atât la maxime, cât şi la minime. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului./www.agerpres.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate