.

Cunoscutul actor Dorel Vişan, prezent la Salonul Hunedorean al Cărţii

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, organizează în ziua de 17 octombrie 2019, ora 1800, în cadrul Salonului Hunedorean al Cărții, care se desfășoară la Deva Mall, etajul trei, Salle dʼOr, un eveniment cultural de înaltă ținută: întâlnirea cu îndrăgitul actor Dorel Vișan, prezent la Deva în calitate de scriitor.

Cu acest prilej, Dorel Vișan își va lansa volumul de versuri „Cântece pentru glas și toacă” și, în premieră națională la Deva, volumul de eseuri „Cine-i păzește pe paznici? Gânduri de zi și de noapte”, ambele apărute la Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca.

Remarcat de multă vreme ca poet de mare talent, cu o sensibilitate și o profunzime excepționale, Dorel Vișan ne prezintă o poezie străbătută de un puternic filon religios, rod al credinței puternice a autorului în Dumnezeu și în tot ce este sfânt.

De la debutul din anul 1995, când a publicat primele sale poezii în revista „Steaua”, versurile sale s-au bucurat de aprecierea unor nume de mare autoritate din cultura română: Fănuș Neagu, Constantin Cubleșan, episcopul-vicar dr. Irineu Pop-Bistrițeanul, Romulus Vulpescu, Costin Tuchilă, Magda Mihăilescu etc. Cei care vor citi poeziile lui Dorel Vișan din volumul „Cântece pentru glas și toacă” vor înțelege adevărul aprecierii criticului literar Constantin Cubleșan care spune că actorul „intră (…) în rândul atâtor iluștri animatori ai scenei naționale, care și-au dublat argumentele pentru un loc în Panteon prin cultivarea versului, cu toată profesionalitatea unui scriitor autentic.”

“Volumul de eseuri „Cine-i păzește pe paznici? Gânduri de zi și de noapte”, prefațat de scriitorul Mircea Radu Iacoban, este un florilegiu de gânduri, cugetări, observații pe care artistul le face cu un acut simț al realității despre lumea care ne înconjoară, despre tot ceea ce a trăit și trăiește societatea românească de trei decenii încoace. Fiecare eseu pune în lumină idei de o profunzime remarcabilă ale lui Dorel Vișan, artist care se dovedește a fi un veritabil gânditor și un model etic pentru oricine dorește să trăiască curat și demn într-o lume tot mai opresivă.

Volumul de eseuri semnat Dorel Vișan va fi lansat în premieră națională la Deva, fapt care ne onorează și ne bucură, iar iubitorii de lectură vor avea privilegiul de a se întâlni cu o personalitate de prim rang a culturii române”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate