.

De joi, 15 august 2019, se redeschide drumul de acces spre Poiana Pelegii

În ședința #Consiliului #Județean #Hunedoara din data de 14 august a fost aprobat proiectul de hotărâre privind redeschiderea circulației pe DJ 685, pe tronsonul cuprins între Baraj Gura Apelor (km 33+290) – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii (km 48+700). 

Ca element de noutate, redeschiderea drumului vine și cu o restricționare a circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

”De mâine, 15 august, pe sectorul de drum aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, cuprins între barajul hidrotehnic Gura Apelor și Cabana Rotunda, se va circula foarte bine. Pe drumul forestier cuprins între Cabana Rotunda și Poiana Pelegii se poate circula, dar nu în condițiile cele mai bune. Pe tronsonul acesta aflat în administrarea Direcției Silvice încă se lucrează, există două zone cu probleme mai mari, dar am primit asigurări că în maxim o săptămână intervențiile se vor încheia și drumul se va prezenta în condiții excelente. Părerea mea este că nu trebuia lăsat atâta timp să treacă până să refacem acest drum” a declarat administratorul public Costel Avram, la încheierea ședinței Consiliului Județean Hunedoara.

Lucrările realizate de drumari, pe sectorul de competență al Consiliului Județean Hunedoara, au vizat refacerea unei porțiuni din corpul drumului, fiind folosite circa 1.300 de tone de material pentru umplerea unui gol creat în structura sa, s-au curățat șanțurile colmatate și s-a lărgit terasamentul drumului pe mai multe porțiuni.

Reamintim că măsura închiderii temporare a DJ 685, pe sectorul cuprins între Barajul Gura Apelor – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii, a intrat în vigoare în data de 22 mai 2018. Închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe acest tronson s-a impus din cauza fenomenelor de îngheț-dezgheț și a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistență a drumului existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii a avut ca scop prevenirea unor accidente nedorite.

Biroul de presă CJ

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate