.

Deputatul Sorin Marica explică de ce a plecat din PSD

Parlamentarul s-a înscris în Pro România şi doreşte unificarea forţelor social-democrate.

Deputatul hunedorean Sorin Marica, actualmente membru al Pro România, a explicat de ce a plecat din PSD, partid pe listele căruia a fost ales, de două ori, în Parlamentul României. Parlamentarul a spus că nu are ce să-i reproşeze partidului din care a făcut parte până în această săptămână, însă a recunoscut că şi-ar fi dorit ca listele de candidaţi pentru Parlamentul European, de exemplu, să fi fost întocmite mai atent şi aşa cum se ştia de mai mult timp. „Speram ca doamna Intotero să aibă un loc mai sus, pe 5,7,9, ceea ce se discutase cu câteva luni în urmă. Speram să fie şi Ioan Mircea Paşcu (un parlamentar european cu experienţă şi strateg al PSD, n.red.) pe această listă a social-democraţilor”, a afirmat Marica.

Deputatul Pro România şi-a arătat însă mulţumirea că pe lista propusă de actualul şef al partidului din care face parte, Victor Ponta, se regăseşte comisarul european Corina Creţu. „Este un comisar apreciat în toate ţările membre UE”, a spus Sorin Marica, menţionând că va face tot ceea ce este legal posibil pentru ca rezultatele Pro România la alegerile europarlamentare din 26 mai să fie unul cât mai bun.

Sorin Marica a mai anunţat că şi-a propus să se întâlnească luni cu preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, pentru a-i supune atenţiei o unificare a forţelor politice de factură social-democrată în perspectiva alegerilor pentru Preşedinţia României.

„De astăzi înainte, menirea mea este pentru unitate între toţi social-democraţii din România. Să încerce să facă o împăcare cu Victor Ponta, cu Gabriela Firea, că doar împreună putem să avem rezultate bune pentru Cotroceni şi pentru toate bătăliile politice care vor fi date, de acum înainte, în România”, a mai arătat deputatul Pro România.

În cadrul unei conferinţe de presă, coordonatorul filialei judeţene Hunedoara Emil Rîşteiu a mai anunţat că fostul viceprimar al municipiului Deva, Răzvan Mareş, nu mai face parte din structura de conducere a organizaţiei, după ce acesta nu ar fi avut un comportament aşa cum l-ar dori liderii formaţiunii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate