.

DEVA: Peste 10 mii de elevi şi preşcolari au început şcoala

Este un moment emoţionant pentru cei peste 10 mii de elevi şi preşcolari din învăţământul public şi privat din municipiul Deva.

“Pentru cei 436 de elevi înscrişi în clasa pregătitoare care au trecut astăzi, pentru prima dată, pragul clasei şi pentru părinţii lor, emoţia este şi mai intensă. Retrăim cu toţii – copii, dascăli şi părinţi acele clipe de neuitat ale primei zile de şcoală.

Învăţământul devean are aproape 1.000 de cadre didactice (învăţători, profesori, educatori) şi personal nedidactic.

Reţeaua şcolară 2019-2020 din municipiul Deva cuprinde 11 unităţi de învăţământ public: grădiniţe, şcoală gimnazială, licee şi colegii naţionale şi 4 unităţi de învăţământ private – şcoală primară şi şcoli postliceale.

Din acest an, la Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva vor funcţiona şi două clase de învăţământ profesional dual: o clasă în parteneriat cu E-Distribuţie Banat, cu specializarea electrician exploatare centrale, staţii şi reţele electrice şi una în parteneriat cu SC Apa Prod SA Deva, cu specializarea instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze.

Şcoala este a doua familie pentru noi toţi. Este locul unde învăţăm, înainte de toate, să fim oameni, să relaționăm cu semenii noștri. Şcoala formează caractere.

Viitorul unei societăţi depinde de educaţie. Copiii sunt, fără nicio îndoială, cea mai importantă investiţie a noastră!

Astăzi, ne angajăm să străbatem împreună – profesori, elevi, părinţi şi administraţia publică locală, drumul spre o educaţie de cea mai înaltă calitate şi spre performanţă!

Dragi elevi, educatori, învăţători şi profesori din învăţământul devean, vă doresc un an nou şcolar plin de realizări, succese şi împliniri!

Şi nu uitaţi: Educaţia este cea mai puternică armă pe care o puteţi folosi pentru a schimba lumea!”, a declarat Nicolae-Florin OANCEA, Primarul Municipiului Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate