Din 8 noiembrie, în cinematografe: film dedicat Reginei Maria

„Maria, Regina României”, un film comemorativ bazat pe fapte reale, va rula în cinematografele din România începând cu 8 noiembrie, informează Agerpress.

„În esenţă, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi naţii”, a declarat regizorul Alexis Sweet Cahill.

„Filmul prezintă zbuciumul unei regine ce se identifică cu durerea şi nevoile unei ţări aflate în război, în pericol de a-şi pierde integritatea şi graniţele. Redă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 – Conferinţa de Pace de la Paris”.

Rolul principal este interpretat de actrița Roxana Lupu. Ea a declarat că această interpretare a reprezentat o provocare care s-a conturat în final într-o experiență de viață.

Jurnalul celei ce a fost supranumită „Regina-soldat”, articole din presa vremii, dar şi declaraţii ale politicienilor acelor ani, au constituit principala sursă utilizată în alcătuirea scenariului.

Filmările au avut loc în România, precum şi în Franţa, valorificând astfel locații ca Palatul Cotroceni, Castelul Peleş, Quai d’Orsay din Paris iar în post-producţie au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendome, aşa cum arătau în 1919./https://basilica.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate